Annons

Skolan ska göra hårda besparingar

Kommunstyrelsen ska på uppdrag av kommunchefen Joakim Malmdahl ta fram en åtgärdsplan för att minimera avvikelser i budgeten och för skolans del handlar det om 354 000 kronor i besparingar.
Högsby • Publicerad 13 augusti 2013

Man ska nu utreda hur olika besparingar påverkar kommande års budgetar. Principen är att alla nya förslag till kostnadsökningar avslås och alla möjligheter till kostnadsminskningar ska tillvaratas.

När en möjlighet till kostnadsminskning uppstår lyfts den till utbildnings­utskottet för beslut.

För utbildningsutskottets del har verksamhetschef Anders Johansson tagit fram tre förslag. Dessa går ut på att stryka 200 000 kronor till skola och näringsliv, att man avvaktar med arbetskläder, vilket innebär minskade utgifter med 80 000 kronor samt att sälja Skyttebos tidigare förskolan i Berga, vilket ger 74 000 kronor i besparingar på årsbasis.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons