Rudabo missnöjd med sorteringsslinga

Allt som oftast belastas sorteringsslingan i Ruda med vitt skilda sorter av avfall. Detta irriterar bland andra Jan-Olof Stalsbo, som har skrivit till tekniska kontoret och vill att kommunen ska gå ut mede ett meddelande till hushållen.
Högsby • Publicerad 9 juni 2010

Han tycker nämligen att slingan har blivit en extra deponeringsanläggning av den som finns i Kolsrum om än i miniatyr. Vidare påtalar han att det finns en flerfamiljsfastighet, som skapar vissa problem vad gäller hushållsavfall. Inte heller är Jan-Olof Stalsbo nöjd med kommunens skötsel av grönytor och anser att områden mitt emot Konsum och utmed Östra Långgatan bör klippas omgående.

Framför allt är han oroad över sorteringsslingan och menar att det skulle vara av värde om kommunen gick ut med ett meddelade om hur hushållen ska hantera sitt totala avfall.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.