Migrationsverket flyttar in

I dagarna har Migrationsverket flyttat in i sitt nya kontor i centrala Högsby. Det är Högsby Bostads AB, som på uppdrag av kommunfullmäktige, har byggt detta för en kostnad av cirka 23 miljoner kronor.
Högsby • Publicerad 12 november 2010
På plats i Migrationsverkets nya kontor finns sedan några dagar Els-Mari Heelge, Angelika Begall och Lennart Lindström.
På plats i Migrationsverkets nya kontor finns sedan några dagar Els-Mari Heelge, Angelika Begall och Lennart Lindström.Foto: Ingvar Gunnarsson

I dagsläget är 27 personer anställda vid Migrationsverket, varav av fyra är från Högsby kommun. Då verksamheten kontinuerligt ökar kommer inom kort fem till sex personer att anställas.

– Jag har varit med förhållandevis länge och kommer väl ihåg då vi hade en förläggning i Hultsfred 1987. Sedan kom vi till Högsby för fem år sedan och fick då lokaler i det förutvarande biblioteket på initiativ av Högsby kommun. Sedan är det också kommunen, som har sett till att vi flyttade till vårt nya kontor, eftersom man ville ge plats för Kalmar Läns Trafik AB och Beställningscentralen i en och samma byggnad, säger handläggare Lennart Lindström.

Migrationsverket har i regionen 1450 asylsökande, varav knappt 80-talet har eget boende. Det finns asylsökande på en rad orter som Blomstermåla, Ruda, Högsby, Fågelfors, Berga Virserum, Järnforsen, Silverdalen, Hultsfred, Storebro och Totebo. Dessutom blir det snart även i Kristdala och Oskarshamn.

– Våra relationer med allmänheten är väldigt goda i Högsby och liksom med Högsby kommun. Det nya kontoret håller väldigt hög klass, då vi bland annat har fått större och moderna rum än tidigare. Läget vid Moréns backe och Storgatan är väldigt vackert och tilltalande. Jag bor i Mariannelund, varför det blir 18 mil om dagen att pendla, men det fungerar bra, tycker Lennart Lindström.

Många är naturligtvis nyfikna på de nya lokalerna och de kommer att visas upp under den närmaste tiden, Först blir det frukostmöte den 23 november med Mittpunkt Högsby, varpå själva invigningen följer den 2 december. Till invigningen kommer en prominenta gäster att bjudas in från exempelvis Migrationsverket, Högsby kommun, organisationer och myndigheter. I samband med skyltsöndagen den 5 december blir det dessutom öppets hus.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.