Många lediga lokaler står tomma i Högsby

Det är ont om lediga jobb, men desto fler lediga kontors- och industrilokaler i Högsby.
För närvarande finns det ett dussintal objekt med tillsammans cirka 2 000 kvadratmeter ledig yta på Mittpunkt Högsbys hemsida.
Högsby • Publicerad 14 oktober 2010

– Det är mycket, men det omsätts faktiskt hela tiden, säger Bengt-Åke Lundin på Mittpunkt Högsby. Det är trots allt en ljusning i sikte för arbetsmarknaden i Högsby, men nog är det synd att det står tomma lokaler på Storgatan.

Två av tolv lediga lokaler är mitt på Storgatan i centrala Högsby. Annars är utbudet av lediga lokaler för kontor eller industriverksamhet störst i Ruda och Berga. Trots låga hyror drar sig företag för att etablera sig på dessa orter.

– Det är naturligtvis en annan sak i exempelvis Linköping, där är det dyrare men ändå går lokalerna direkt, säger Bengt-Åke Lundin.

Bland de större och ledig objekten i kommunen märks tidigare Unicafés lokaler i Ruda på 900 kvadratmeter och en fastighet på totalt 870 kvadratmeter i Berga. Skulle alla lokalerna komma i bruk igen innebar det åtskilliga arbetstillfällen till kommunen.

– Det är ändå inte så mörkt. Jämfört med fallet 2008 är det betydligt bättre och flera företag har börjat nyanställa, säger Bengt-Åke Lundin.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.