Kommunen säljer till högstbjudande

Kommunen har inget val, Ugglan ska säljas till högstbjudande på den allmänna marknaden. Det menar verksamhetschef Anders Johansson.
Högsby • Publicerad 26 juli 2012

Anders Johansson påpekar att det fanns en uppgörelse mellan Högsby kommun och samhällsföreningen i Fågelfors och att föreningen sedan valde att säga upp avtalet.

– Sedan ville de göra ett nytt försök men då sa kommunstyrelsen nej.

Kommunen har inget behov av fastigheten eftersom förskolan är integrerad i skolans lokaler, säger Anders Johansson. Vad fastigheten i Fågelfors är värd på den öppna marknaden är det i dagsläget inget som vet.

För att kunna säljas måste först en avstyckning göras därefter blir det upp till en mäklare att göra en värdering av fastigheten.

– Det finns nog ingen som har en uppfattning om vad värdet är i dag, och detsamma gäller nog vad fastigheten kan användas till, säger Anders Johansson. Det kan komma att bli så att föreningen får köpa, men först måste vi ha ut lokalen på marknaden. Under tiden förvaltas huset av ÖSK medan kostnaden tas av utbildningsutskottet, säger Anders Johansson.

Loe Önnered
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.