Kommunen positiv till planer på golfbana

Högsby kommun ska stå för kostnaderna på cirka 150 000 kronor då det gäller planläggningen av området vid Solhöjden, som är tänkt att användas till en golfbana.
Högsby • Publicerad 17 januari 2003

Nyligen har en golfklubb bildats och nu pågår som bäst förberedelserna inför anläggandet av golfbana.

- Vi är positiva till planläggningen och till golfbanan, säger kommunalrådet Solweig Ekh efter senaste sammanträdet med kommunstyrelsens arbetsutskott.

Ett extra sammanträde ska hållas med kommunstyrelsen i nästa månad bland annat för sätta in de nya ledamöterna i rutinerna. Då kommer det även att göras studiebesök på företag.

Samarbetsavtal klart

Det nya samarbetsavtalet är klart mellan kommunen och Erikshjälpen liksom att kommunen erlägger årsavgiften på

20 000 kronor till stiftelsen Europahuset i Spanien.

- Det kommer den 1 juli att bli ändringar inom färdtjänsten, men vi vill först ha besked om kostnaderna. Administrativt kommer färdtjänsten att föras över från socialnämnden till kommunstyrelsen.

Mycket talar för att länets kommuner gemensamt ska agera för att få mer pengar till till LSS-verksamheten, Lagen om särskilt stöd och service, då de extramedel som erhållits inte på långa vägar täcker kostnaderna.

Nyfödda uppmärksammas?

Leif Gustafsson (m) har föreslagit att nyfödda i kommunen uppmärksammas exempelvis genom flagghissning vid kommunkontoret.

- Vi ska utreda saken och tycker att det generellt är viktigt att något görs både för nyfödda och nyinflyttade till kommunen.

Svenska bordtennisförbundets sportchef Kjell-Åke Waldner tror på det resurscentrum som är på gång i Långemåla. Närmast ska kultur-, fritids- och turismnämnden titta närmare på förslaget.

Sedan två år har Högsby en väl fungerade grupp för psykiskt och socialt omhändertagande. Nu vill gruppen ha pengar för vidareutbildning av 25 personer vid fyra tillfällen. Inget är bestämt ännu, utan närmast ska kommunledningen diskutera frågan med Bo Martinsson som är engagerad i verksamheten.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.