Kommunen kritiseras för felaktigheter om Lanhagen

Katarina Larsson, Högsbys hembygdsförening, riktar skarp kritik mot kommunledningen. Hon anser att en flagrant felaktighet begicks under förra månaden.
Högsby • Publicerad 8 november 2003

- Jag vet inte om det är medvetet eller inte. Men samtidigt som miljö- och byggnadsnämnden fått kommunstyrelsens uppdrag att skicka ut en remiss till samtliga berörda parter i ärendet Liv och Hälsas etablering i Lanhagen, med sista inlämningsdag den 22 oktober, distribuerar kommunledningen en revidering av miljökonsekvensbeskrivningen gällande projektet, säger Katarina Larsson.

Hon säger att alla tidigare felaktigheter återfinns i den nya revideringen, trots den kritik som framförts.

Flera misstag

Det finns flera misstag i miljökonsekvensbeskrivningen och bland annat hänvisar Katarina Larsson till ett förvanskat besked från Högsby hembygdsförening där det står att föreningen har uttalat sitt stöd, vilket inte stämmer då den dåvarande styrelsen inte uttalat sig alls.

Skärpt tonen

Den nya styrelsen i hembygdsföreningen, som valdes i mars, har skärpt tonen i sina svar på kommunens propåer och remisser. I senaste remissvaret från den 12 oktober om projektet Liv och Hälsas (Mötesplats Högsby) nya gränsförflyttningar, har styrelsen sagt nej och har även vänt sig mot all annan etablering i Lanhagen, som inte är direkt kopplad till hembygdsföreningens fortsatta existens och intresse.

- Kommunledningen har försummat att vänta in detta remissvar och jag undrar varför? säger Katarina Larsson.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.