Nu är det klart med bygglovet för lågprisvaruhuset i Högsby. I första etappen ska det byggas till med 4 000 kvadratmeter
Högsby • Publicerad 6 maj 2003

Det har många turer under resans gång. I och för sig lämnade miljö- och byggnadsnämnden ett bygglov i förra månaden, men då under vissa förutsättningar.

Bland annat gällde det att fler parkeringsplatser skulle anläggas och att en utfart, som kunde godtas av Vägverket, byggdes mot Järnvägsgatan.

Är nöjd med lösningen

I en skrivelse till Högsby kommun har K-G Edman vid Vägverket Region Sydöst framhållit att exploatören U 2 Fastigheter kompletterat tidigare handlingar, och från Vägverket ser man med tillfredsställelse att varuintag och lastzon fått en egen angöring som inte ligger vid parkeringsplatser och entréer.

Dessutom har antalet parkeringsplatser ökats med möjlighet till fortsatt expansion. Vidare anses det viktigt att infartsområdet hålls fritt från parkerade bilar för att få en bättre inströmning till hela området utan störningar från riksväg 34.

- Då allt är avklarat med myndigheterna jobbar vi på för fullt. Redan i maj blir det byggstart. Vi räknar med att utbyggnaden av varuhuset, som blir på 4 000 kvadratmeter ska vara klar till den 30 september, säger Lars Gabrielsson i företaget U 2 Fastigheter.

Gallerian kommer sen

I U 2 Fastigheter ingår Karl-Erik Klote, Karl-Gösta Torstensson samt bröderna Lars, Sammy och Urban Gabrielsson.

I dagarna har det också avgjorts vilka företag som entreprenörer.

- I den andra etappen ska det byggas en ny entrédel på cirka 1 000 kvadratmeter samt en galleria.

INGVAR GUNNARSSON

ingvar.gunnarsson@barometern.se

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.