Annons

Kansli för infrastruktur förlängs med fem år

Infrastrukturkansliet för Högsby, Hultsfreds, Vimmerby och Kisa kommuner kommer förlängas med fem år till 2017.
Högsby • Publicerad 21 mars 2012

Projektet startade på hösten 2010 och på initiativ av Hultsfreds kommun. Syftet var att få positiva effekter av varaktig karaktär, som, rör statlig infrastruktur, både vad gäller väg och järnväg och då framför allt på Stångådalsbanan och riksväg 34/47.

– Jag har fått kommunstyrelsens uppdrag att förhandla om en förlängning och vi kommer att finansiera detta medmedel som finns avsatta i kommunledningsutskottets budget, säger kommunchef Joakim Malmdahl.

Annons

Vid kommunstyrelsens senaste sammanträde redovisades en motion från Vänstern, som hade föreslagit att kommunens medarbetare inom vård och omsorg skulle få en betald arbetstimma per vecka till organiserad träningsaktivitet. Peronakutskotet har utrett frågan och kommit fram till att Högsby kommuns erbjudande till medarbetarna står sig väl i förhållande till andra kommuner, varför det blev avslag på motionen

Ledamoten Magbus Gabrielsson (S) har i kommunstyrelsen föreslagit att elever ska ges möjligheter att utsmycka rondeller i Högsby. Närmast kommer kontakter att tas med Trafikverket om det är möjligt att realisera förslaget.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons