Juholt avtackades i sporthallen

Det var folkligt, festligt och fullsatt i Högsby sporthall i lördags.
Socialdemokraternas nya partiordförande, Håkan Juholt, blev då avtackad som ordförande i distriktsstyrelsen
Högsby • Publicerad 10 april 2011
Foto: Per Hammervik

Helgens tal på distriktskongressen i Högsby var Håkan Juholts första stora officiella framträdande där han håller tal efter extrakongressen då han valdes till partiordförande.

– Alla är varmt välkomna och särskilt kul att kunna presentera vår nästa statsminister, sa Lena Segerberg, ny distriktsordförande, när hon presenterade Håkan Juholt inför hans tal.

Juholt höll sedan ett tal på ungefär 45 minuter i samma anda som det han höll vid extrakongressen i Stockholm. Han refererade inledningsvis till Elvis, pratade om solidaritet, betonade än en gång hur han kommer jobba för att få bort barnfattigdomen och fick publiken flera gånger om att dra på smilbanden.

– Nu mörknar det för regeringen, sa Juholt när belysningen i sporthallen slocknade och skrattsalvorna ekade bland åhörarna.

En annan sak som fick publiken att skratta högt var när han drog en parallell mellan pingviners samhälle, som för övrigt är hans son Viktors favoritdjur, och Fredrik Reinfeldts samhälle.

– Pingviner har på sätt och vis kommit längre i sitt samhälle än vad den sittande regeringen har gjort. När det är kallt och blåser vet de hur de ska klara vintern. De står tillsammans och turas om att vara innerst, på så sätt överlever de och alla mår bra. De samarbetar, konstaterade Juholt när han belyste hur viktigt det är att hjälpa varandra.

Efter talet blev det sedan en avtackning av Juholt. Det inleddes med en hyllning till hans mustasch.

Läs mer i måndagens tidning.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.