Hustillverkare investerar

Investeringar för drygt två miljoner kronor på modernare maskiner är inne i slutfasen vid Huskomponent i Fågelfors AB.
Högsby • Publicerad 24 februari 2006

- Det går förhållandevis bra och vi har är numera uppe i drygt 50 anställda. Vi säljer hus och huskomponenter. Glädjande är att vi nyligen har fått order till Danmark, dit vi ska leverera husstommar, säger vd Ove Karlsson.

Även om det snurrar på ordentligt väljer han att som alltid hålla en låg profil. Fågelfors har i dessa sammanhang gamla och stolta traditioner.

Redan på 1880-talet började man där med fabriksmässig tillverkning av byggnadssnickerier, som då var en nyhet i svensk industri.

Vidare kan nämnas att det första prefabricerade småhuset i Fågelfors tillverkades för närmare 100 år sedan.

- Jag har jobbat med hustillverkning sedan 1961 och är nu inne på slutvarvet, då jag i december blir pensionär. Här på Huskomponent råder en bra stämning och vi får göra mer varierade uppgifter än förr. Då var maskinstyrningen mycket påtaglig, säger Åke Karlsson, som också är facklig företrädare. På det hela taget fungerar relationerna bra mellan facket och företaget.

- Vi anställda tycker också det är glädjande med välfyllda orderböcker och att investeringar görs, vilket lovar gott inför framtiden.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.