Högsby avancerar i årets skolranking

Högsby kommun går framåt och vid Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun har Högsby gått från fjolårets plats 146 till årets 48:e placering.
Högsby • Publicerad 6 oktober 2011

Rankingen omfattar landets samtliga 290 kommuner. Denna ranking bygger på statistik från bland annat SCB, Skolverket och SKL, Sveriges kommuner och landsting. Dessutom har man 14 kriterier som grund.

– Det är självklart mycket glädjande att vi har kommit så högt upp och detta är Högsbys näst bästa placering sedan rankingen inleddes år 2002. Elevernas betyg har höjts väsentligt och vi har välutbildade lärare.

– Däremot är lärartätheten låg, vilket visar att skolan är kostnadseffektiv, då vi trots förhållandevis få lärare ser till att eleverna når goda studieresultat, säger verksamhetschef Anders Johansson.

Högsby hamnar strax före Kalmar på rankingen och bland kommunerna längre ned på listan finns exempelvis Oskarshamn och Mönsterås.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.