Här kan det bli 18 hål

Den nya golfklubben i Högsby jobbar vidare. Vid interimsstyrelsens senaste möte presenterades en ritning över en bana med 18 hål.
Högsby • Publicerad 30 januari 2003

Arkitekt Susanna Gustafsson, Malmö, har gjort ritningen. Den visar fördelarna med en golfbana vid Solhöjden, bland annat den storslagna naturen.

Om knappt två månader ska golfklubben hålla sitt första årsmöte och fram till dess hoppas man att många kommer med intresseanmälningar.

- Det betyder mycket om vi får fram hur stort intresset är för golfklubben. Den som vill göra en intresseanmälan kan exempelvis kontakta fritidskontoret. Inom kort ska vi också lägga ut information om golfklubben på Högsby kommuns hemsida, berättar Christina Henriksson, projektledare för Sunny hill golf center.

Markområde inringat

Den genomförda förstudien kring byggandet av golfbanan har avancerat så pass långt att det aktuella markområdet är inringat. Berörda markägare har lämnat klartecken till att söka nödvändiga tillstånd för att senare kunna anlägga banan.

Ett särskilt driftsbolag ska bildas, som redan håller på att jobba för fullt med en rad frågor.

Länsantikvarie inkopplad

Länsantikvarie Ingegerd Widerström har varit inkopplad på golfbanan och hennes omdömen är uteslutande positiva.

- Kommunstyrelsen hade vid tisdagens sammanträde uppe frågan om golfbanan. Närmast ska kontakter tas med projektledaren Christina Henriksson och andra involverade i golfklubben. Det finns en politisk enighet för golfsatsningen, säger kanslichef Bo Johansson.

Miljö- och byggnadsnämnden kommer att genomföra en planläggning av det aktuella området.

- Det tar tid att genomföra en detaljplan, då en rad berörda personer och myndigheter ska ges tillfälle att komma med synpunkter. När detaljplanen är klar är det sedan fritt fram att börja bygga golfbanan, säger miljö- och byggnadschef Johnny Andersson.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.