Halka orsakade olycka

En man i 60-årsåldern från Högsby kommun klagade över smärtor i nacken och axeln efter den singelolycka, som inträffade vid elvatiden på söndagen.
Högsby • Publicerad 5 december 2005

I det mycket hala väglaget fick mannen, som körde en personbil, sladd på sitt fordon som gick emot en bergvägg och kastades sedan ut på vägbanan. Olyckan inträffade i närheten av Träthult, närmare 20 kilometer väster om Högsby. En privatperson var först på platsen och hjälpte mannen. Omgående larmades räddningstjänsten och även ambulans var på olycksplatsen.

­ Det var oerhört halt vid olyckstillfället. Vi såg till att bilen flyttades från vägbanan, medan ambulanssjukvårdare tog hand om den skadade mannen. Han var vid medvetandet hela tiden och verkade inte ha ådragit sig några allvarligare skador, säger brandförman Tommy Andersson, Högsby.

Bilen blev totalförstörd varför den måste bärgas från platsen.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.