Annons

frågvis workshop för unga musiker

Hur ska ni göra för att andra ska upptäcka hur bra ni är?
Bosse Nikolausson ställde många tänkvärda frågor till ungdomarna som kommit till Tegelbruket i Högsby i helgen för att delta i Musik direkt.
Högsby • Publicerad 16 mars 2008
Ungdomarna grillades av Charizmas Bosse Nikolausson i en frågvis workshop.
Ungdomarna grillades av Charizmas Bosse Nikolausson i en frågvis workshop.Foto: 

Redan vid ett-tiden på söndagseftermiddagen samlades banden på tegelbruket. Sammanlagt tolv band fanns på plats för att senare under kvällen konkurrera om platserna till musiktävlingens länsfinal i Oskarshamn.

Men innan kvällens prövningar ställdes ungdomarna inför Charizmas Bosse Nikolausson som grillade dem i en frågvis workshop.

Annons

-Vi tycker att en workshop eller ett bandsnack hör till. Jag pratar med banden och ger dem tips på hur de kan lägga upp sin verksamhet, förklarade han.

Frågorna duggade tätt. Bland annat undrade han om alla valde bästa låten till sist under en spelning.

-Alla våra låtar är bäst, svarade en tjej, vilket fick de flesta att dra på smilbanden.

Många av frågorna fick ungdomarna också att skruva lite på sig, då de handlade om handlingskraft och planering. Bosse Nikolausson berättade bland annat om starten av den egna karriären.

-Om det inte hade varit för den här killen som hjälpte oss med planeringen och genomförandet av den, hade vi aldrig kommit iväg till USA och Australien på spelningar. Aldrig, konstaterade han.

Bosse Nikolausson gav ungdomarna rådet att plocka in en utomstående person för att effektivisera planeringsarbetet.

Vidare undrade han hur många som tänkte på hur de såg ut på scenen och hur många som tänkte på att se ut som ett band.

-Vi har inte hunnit så långt på den fronten, men vi har tänkt på det, en gång, sa en av killarna till gruppens förtjusning.

– Musik Direkt är landets största musiktävling för ungdomar mellan 13 och 19 år.

– I Kalmar län genomfördes i helgen tre lokala uttagningar. En i Västervik, en i Högsby och en i Torsås. Från Högsby valdes sent i går kväll tre av sammanlagt 12 bidrag ut av en jury.

–Bidragen går vidare till länsfinalen i Oskarshamn i början av april. Den stora riksfinalen avgörs slutligen i Kalmar i början av maj. José Gonzales och Laleh är två som tidigare vunnit tävlingen.

Silvana Hedenlo
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons