Företag anmält igen för olaglig eldning

I våras inledde åklagaren en förundersökning mot ett företag som var misstänkt för miljöbrott efter att ha eldat sopor. Nu har företaget eldat igen, hävdar en person i ett brev till miljökontoret.
Högsby • Publicerad 14 november 2003

Det var för ett år sedan som miljö- och byggnadskontoret började få in klagomål om otilllåten förbränning på platsen. Men när man tog kontakt med företaget avfärdades påståendena.

I januari kom två inspektörer från miljökontoret körande förbi företaget och fick se rök. Röken luktade bränd plast.

Fann en utbränd hög

När de kontrollerade saken närmare fann de en nästan utbränd hög med olika slags avfall. Där fanns till exempel plastföremål, cigarettpaket och dryckesburkar.

Misstanke om miljöbrott

Eftersom det fanns misstankar om miljöbrott beslutade miljönämnden att lämna över ärendet till åklagaren som bestämde sig för att inleda en förundersökning.

Miljökontoret har fortfarande inte fått något besked från åklagaren om vad som ska hända i fallet.

På torsdagen fick kontoret ett anonymt brev i vilket en person hävdar att det eldades på nytt vid företaget på söndagen och att det luktade plast.

Personen är upprörd och efterlyser åtgärder.

Åsa Borefur
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.