Folkpartiet ser Mötesplatsen som en osäker investering

- Vi har helt enkelt inte ekonomi att klara av Mötesplats Högsby. Dessutom är alltför mycket oklart kring förslaget, säger folkpartiets Evald Pettersson, Fagerhult.
Högsby • Publicerad 20 januari 2003

Folkpartiets linje är helt klar, nämligen att kommunfullmäktige inte ska rösta för Mötesplatsen vid kommunfullmäktiges sammanträde på torsdag kväll.

- Inte ens i större kommuner som exempelvis Kalmar klarar man av att få ekonomi med en simhall. Visst finns det en del bra förslag kring Mötesplatsen som lokaler för gymnasieskolan, men vi måste för den skull se till kommunens ekonomiska läge.

Hellre sportinvesteringar

Däremot tycker Evald Pettersson att det kan vara motiverat med en satsning på en ny sporthall, ridhus, golfbana och fotbollsplan.

Men dessa investeringar kommer inte på långa vägar att gå på 75 miljoner kronor som Mötesplatsen.

- För tjugotalet år sedan hade vi en bred politisk förankring bakom Allgunnenprojektet, men till följd av en rad olyckliga omständigheter blev det ett stort misslyckande, och under flera år fick kommunen sedan dras med sviterna av detta och hade då länets högsta skatt under en del år.

Det ser ut att bli en jämn fördelning av rösterna kring Mötesplatsen i kommunfullmäktige.

- Jag tycker det vore direkt fel om mötesplatsen klubbas igenom med exempelvis voteringssiffrorna 21-20. Kommunen har utlovats 13,3 miljoner kronor från EU:s mål 2, men samtidigt har det sagts därifrån att det ska vara en bred förankring. Det kan man väl knappast kalla ett utslag med någon rösts marginal?

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.