Flera villor drabbade av översvämningar

Regnovädret som började under måndagskvällen och som fortsatte på tisdagen ställde till med betydande problem och framför allt då i form av översvämningar. Allra värst drabbades glasbruket i Björkshult.
Högsby • Publicerad 24 november 2010
Brandmannen Peter Winemark skötte länspumpningen på Odensviområdet under tisdagen.
Brandmannen Peter Winemark skötte länspumpningen på Odensviområdet under tisdagen.Foto: Ingvar Gunnarsson

– Det rann in åtskilligt med vatten i glassliperiet i Björkshult och vi hade fullt upp med att leda bort vattnet. Vi byggde barrikader, såg till att en lastbil kom med sand och vi fick även anlita en grävmaskin. Hur konstigt det än låter uppstod en bäck vid glasbruksområdet, säger brandförman Håkan Fredriksson, Högsby.

Redan vid midnatt började problemen med en översvämning i en källare till ett bostadshus i Farshultsmåla dit brandkåren i Fagerhult ryckte ut. Ungefär samtidigt fick räddningstjänsten åka ut och kapa av ett träd i närheten av Älgsjökulla utanför Berga, som hade hamnat på vägbanan. Detta ställde i sin tur till med problem för en bilist.

Under tisdagen var det översvämningar i flera villor och de drabbade fanns i Bötterum, Sinnerbo, Berga och Högsby. Även utomhus blev det en översvämning i Högsby. Tidigt på tisdagsmorgonen fick räddningstjänsten börja länspumpa på Odensviområdet i Högsby. Inte nog med detta, då ett automatlarm utöstes vid 14-tiden på tisdagen.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.