Ekh avgår till hösten

- Det finns ingen särskild orsak till att jag går från min post i november. Det var bara en fråga om när det skulle ske, säger kommunalrådet Solweig Ekh, som går i pension till hösten.
Högsby • Publicerad 2 juli 2005

Under torsdagen fick medlemmarna i Högsbys socialdemokratiska arbetarkommun ett brev där det står att deras första namn i partiet, Solweig Ekh, har bestämt sig för att lämna posten som kommunalråd i november. Solweig Ekh blir 65 år till hösten och har valt att pensionera sig.

Fram och tillbaka

- Jag har tänkt fram och tillbaka på hur jag skulle göra, men ett var säkert, att jag ändå inte hade tänkt vara kvar efter valet, och då kändes det bäst om min efterträdare fick chansen att sätta sig in

i arbetet i hygglig tid före valet, säger Solweig Ekh.

Ärendet ligger nu hos arbetarkommunens valberedning som har till uppgift att få fram lämpliga kandidater. Solweig Ekh tror inte att det blir några problem att hitta ersättare.

- Det finns många bra personer att välja bland.

"Kämpiga saker"

Hon betonar att det inte finns något samband med alla turer kring biblioteksflytt och hennes beslut att avgå.

- Det har hänt mycket under mina år som kommunalråd, också kämpiga saker. Men mest har det varit ett inspirerande arbete.

Solweig Ekh ser fram emot att bli pensionär.

- Jag har så många intressen jag vill ägna mig åt, bland annat familj och barnbarn och resor jag ännu inte har gjort. Det gäller att ta vara på livet.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.