Dricksvattnet kan bli missfärgat

Hittills har Högsby kommun klarat problemen med den tidiga vintern förhållandevis väl, vilket inte hindrar att en del problem har uppstått och vattnet kan på en del håll bli missförgat.
Högsby • Publicerad 26 november 2010

Tekniska kontoret och räddningstjänsten har gått ut med ett meddelade, där man förklarar att det på grund av mycket vatten i skog och mark så har kommunens pumpstationer drabbats av inläckage. Som en följd av detta kan dricksvattnet bli missförgat och framför allt är riskerna störst i Fågelfors och Långemåla.

Från kommunens sida kommer man att vidta förebyggande åtgärder för att förhindra dessa problem, men vill ändå informera allmänheten så att man kan agera därefter.

De ovanligt stora vattenmängderna påverkar även kommunens vägar. Vissa av de drabbade vägarna kommer tillfälligt att stängas av. I andra fall varnas allmänheten för att en del vägar har begränsad framkomlighet.

Dessutom betonas från Högsby kommun att man vill uppmana gemen man att vidta ett gott mått av försiktighet.

Det finns i länet kommuner, som har drabbats i mycket högre utsträckning än Högsby, varför räddningstjänsten under onsdagen lånade ut fyra motorsprutor till räddningstjänsterna i Mönsterås och på Öland.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.