Dialog ska ge kunskap om polisens arbete

Polisen genomför en medborgardialog i Högsby den 4 juni för att tala med kommuninvånarna om hur de arbetar i fall som med den misstänkte pedofilen.
Högsby • Publicerad 23 maj 2014
Foto: 

– Det här känns angeläget. Högsby kommun är just nu med om något som inte alls liknar invånarnas vardag, säger länspolismästare Jan Holmström.

Polisen kommer inte att kunna tala specifikt om den stora utredningen där en 21-årig man är misstänkt för ett flertal våldtäkter och övergrepp på barn, som just nu pågår. Däremot kan polisen allmänt ta upp sitt arbete i kommunen.

Förutom Jan Holmström ska bland andra Kalmar läns operativa chef, Klas Werme, medverka vid medborgardialogen i Högsby utbildningscenter.

– Jag tror att den här formen, där vi möter allmänheten i öppna dialoger, har kommit för att stanna och hoppas på god uppslutning.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.