Bilist smet från krock med rådjur

Viltolyckssamordnare Stig Johansson, Basebo, är mycket irriterad över den bilist som på torsdagskvällen smet från en rådjursolycka i närheten av Berga.
Högsby • Publicerad 20 mars 2006

Bilisten hade kört över rådjuret, som var mycket illa sargat och hade omfattande ryggskador. Detta till trots stannande inte föraren, vilket vederbörande

i enligt lagen är skyldig till liksom att rapportera in olyckan till polisen.

- Senare kom en annan bilist och fick syn på rådjuret och kontaktade polisen, som i sin tur ringde upp mig. Jag fick åka ut till olycksplatsen för att avliva rådjuret, som tyvärr hade plågats alldeles för länge, säger Stig Johansson.

Under lördagskvällen genomfördes en kvaltävling på Tegelbruket i Högsby med deltagande av elva inslag. Fyra av dessa valdes ut av juryn till länsfinalen i Västervik den 1 april. Utöver Random Riot var det Lizzy, Delite och Marie går på linan, som får fortsätta att tävla. I runda tal 120 personer var med vid arrangemanget i Högsby och bakom detta stod Länsmusiken i Kalmar län samt Kulturcentrum Tegelbruket.

Långemåla. För första gången på flera år genomfördes en skidtävling i Långemåla under lördagen.

- Nu när vi har gott om snö tyckte vi i medborgarföreningen att det var på tiden att ordna ett skidlopp. Ett spår på 1,5 kilometer hade lagts upp vid Sörbyhallen och de yttre förutsättningarna var perfekta i ett strålande solsken, säger Mikael Jonnerby, som är ordförande i föreningen. Bland seniorerna vann inte oväntat Per-Ivar Jonsson, som har åkt nio Vasalopp och sedan följde Karl-Axel Blom och Mattias Helander. Bland flickorna var Ida Thunberg snabbast före Camilla Eriksson och Sara Jonnerby.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.