Basthultsbadet ska rustas upp

Basthultsbadet kommer med det snaraste att upprustas. Kommunfullmäktige beslutade på ­måndagen att avsätta 520000 kronor till ändamålet.
Högsby • Publicerad 6 maj 2014
Foto: Ingvar Gunnarsson

Bryggan vid Basthultsbadet är utdömd och avstängd. Rivningen av den nuvarande bryggan kostar 200000 kronor och köpet av flytbryggor går på 320000 kronor, totalt blir det 520?000 kronor. Enigheten var total i fullmäktige och målet är att allt ska vara klart till badsäsongen och simskolan.

Däremot rådde det delade meningar till det nya förslaget då det gällde förändringar av köpekontrakt, då Högsby kommun säljer tomtmark, frågan skickades på återremiss.

Fullmäktige godkände den årsredovisning, som Samordningsförbundet i Kalmar län hade sammanställt och styrelsen för förbundet beviljades ansvarsfrihet.

Kommunens revisions­berättelse godkändes. Ledamöterna i styrelser, nämnder samt den gemensamma nämnden för hjälpmedelsverksamhet samt nämnden HUL beviljades ansvarsfrihet för fjolårets räkenskaper och förvaltning.

ÖSK i Högsby redovisade ett positivt resultat på 596000 kronor för fjolåret, vilket godkändes och samma sak gällde för Högsby Bostads AB, som gick med en vinst på 85?000 kronor, vilket var 686?000 kronor bättre än närmast föregående år.

Högsby Energi AB upp­visade ett underskott på 1,9 miljoner kronmor, vilket inte hindrade att årsredovisningen blev godkänd. Ledamoten Anders Svensson (M) fick gehör för sitt förslag att bolaget ska se över sitt inköpssystem av flis så att det ska baseras på megawattimmar, som ger en mer rättvisande bild.

Till resultatutjämnings­reserven avsattes 6,2 miljoner kronor för att skapa bättre förutsättningar för tryggande av målen om framtida balanskrav.

Högsby kommun ska gå med i Kommunassurans Syd Försäkrings AB och anvisar 205777 kronor för betalning av aktierna.

Ny styrelseledamot i Högsby Nät AB efter avgående kommunchefen Joakim Malmdahl blir den, som utses till ny kommunchef. Ombud till vindkraftbolaget Emådalens Vind AB blir Jonas Erlandsson (S) med Heléne Danielsson (KD) som ersättare. Ny ledamot i Högsby Bostads AB efter Inga-Lill Andersson (S) blir Cataruna Thunberg (S). Ledamoten Reidar Johansson (SD) har lämnat valnämnden och ska ersättas av Veronika Johansson (SD).

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.