Basketklubb startad

Emådalens Basket är det senaste tillskottet inom idrotten i bygden.
Högsby • Publicerad 27 februari 2006

- Vi har hållit med på med två ungdomsgrupper under några månader. Intresset är stort. Nyligen var vi och spelade

i den så kallade Smålandsligan i Kalmar, där flickorna från Högsby vann sin grupp och pojkarna kom trea, berättar Kibrom Okbamikael, som är en av de drivande i klubben.

Under sportlovet har ett nära samarbete förekommit med klubben i Oskarshamn och damlagstränaren Mattias Svensson. På lördagen genomfördes en utbildning av basketledare i Högsby. Det handlade både om teori och praktik. Ledare för utbildningen var Eva Lilja och Pontus Frivold, som båda tillför basketen i Nässjö.

Precis som i Högsby är basketen på väg att etablera sig i Borgholm och Olofström, varför ledare från dessa båda platser också var med vid utbildningen i Högsby.

- Genom projektet Handslaget har vi fått ekonomiska möjligheter för sex basketutvecklare i landet. Jag ansvarar för Småland och Blekinge. Projektet pågår i ett förste skede under åtta månader, men vi hoppas givetvis att det ska förlängas, berättar Eva Lilja.

- Vi gör vad vi kan för att det ska bli allt färre vita fläckar på basketkartan, säger hon.

Ingvar Gunnarsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.