Allvädersbanor invigs den 6 juni

Allvädersbanorna på Tallåsvallen i Ruda ligger snart klara. Det blir en högtidlig invigning den 6 juni med tal av landshövding Stefan Carlsson.
Högsby • Publicerad 16 maj 2014
Arbetet med de nya allväders­banorna på Tallåsvallen pågår för fullt.
Arbetet med de nya allväders­banorna på Tallåsvallen pågår för fullt.Foto: Ingvar Gunnarsson

Totalkostnaden hamnar på två miljoner kronor och merparten, 1,5 miljoner kronor, ställer Högsby kommun upp med. Dessutom bidrar Smålandsidrotten och Högsby Sparbank med pengar, men även Ruda IF får lägga en slant. Entreprenör är Skanska, som ligger väl till tidsmässigt.

Vid invigningen kommer unga friidrottare att tävla och det blir bland annat en stafett med yngre förmågor från Oskarshamns SK, Kalmar SK och Ruda IF. Dessutom ska en fotbollsmatch spelas, då ett lag med spelare i första hand från det lag i Ruda IF, som tog steget upp i fyran 1990 ska möta en kombination från Ruda. Dessutom kommer Ann Hultman att sjunga nationalsången, medan Lars-Göran Andersson ska vara speaker.

Invigningen är ett inslag i Ruda IF:s 90-årsfirande. På tal om invigningar var det en stor sådan 1954 när föreningen hade 30-årsjubileum. Då invigdes Tallås­vallens nya fotbollsplan och löparbanor av landshövdingen Ruben Wagnsson. Även den gången var det friidrott och fotboll på programmet. Beträffande det sistnämnda var Nybro IF:s lag i tvåan på besök.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.