Lindberg var arg efter kvalmatchen

Nyheter • Publicerad 31 oktober 2011

Det blev en helg där vi blev klara för kval till Europa League utan att spela och många gratulerade, många var nöjda när HIF slog ÖSK på ett löjligt hal plastgräs (HIF:s andra mål hade aldrig uppstått på vanligt gräs) och Tobinho var kanske gladast av alla, han älskar de där resorna ut i Europa och det är inte så mycket för fotbollens skull som för att han får stilla sin nyfikenhet.

Fast den här gången får han hålla sig på hotellet. När han var skadad 2008 tog han chansen att upptäcka städerna vi var i och gick och gick och gick med en karta i handen och kom tillbaka till vårt rum sent på kvällen, helt utpumpad.

Efter två träningsfria dagar började jag ridas av träningsmaran och Martin Luther började väsa i mitt öra att jag var en förslappad jävel och jag kunde inte annat än att lyda honom och stack till Nordic och körde ett pass. Hittade några nya, fina kettlebell-övningar och fick rätt bra fart på passet och insåg att den där Luther är rätt klok ändå.

Sent på kvällen fick jag sms. Det var Marcus Lindberg. "Då slapp du mig nästa år, hade varit kul att tjafsa med dig annars... Stefan Johannesson, det är väl din favorit?"

Lindberg blev utvisad i söndagens kvaldrabbning mot Syrianska av just Stefan Johannesson. Jag kommenterade det direkt på twitter med att konstatera att Stefan Johannesson är den sämste elitdomaren vi har. Både i bedömningar och attityd.

Det går inte att prata med honom. Han intar direkt en överlägsen och dryg attityd och det gäller inte bara hur han bemöter mig.

Nu skrev Lindberg att han blev paff när Johannesson drog fram det röda kortet och sa att det var en grov utvisning. "Du får skriva att han suger! ;-)"

Det har jag gjort. Många gånger.

Och angående utgången i kvalet; min krönika i söndags i Expressen hade onekligen några poänger.

Om jag får slå mig själv för bröstet.

Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.