DIF-klacken sjöng fint om mig

Nyheter • Publicerad 13 april 2011

Erik Israelsson hade tillfrisknat och var på träningen idag och vi tyckte lite synd om pojken. Han har haft ett struligt halvår med sjukdomar, skador och ännu fler sjukdomar och nu fick han feber och halsont dagen innan och han missade premiären på Guldfågeln Arena.

"Äh, det var ingen speciell match att missa" sa någon och strödde salt i Eriks öppna sår.

Jag hade med mig Tuva på träningen och hon var även på matchen kvällen innan, men som tur var hörde hon aldrig DIF-klackens ramsa om hennes pappa. Eller kanske snarare om hennes mamma. Mitt ex. En inte direkt rumsren ramsa, men Tuva var mer imponerad av Kalmar FF:s klack, som hon tyckte stöttade riktigt bra och det tyckte jag också.

Hur mycket klacken hördes berodde - förstod jag - var på arenan man befann sig, men jag hörde dem bra och jag hoppas att det kommer fortsätta vara så. Även när det blir mer vardag och även när vi inte levererar exakt så som alla önskar.

DIF-klackens icke rumsrena ramsa om mig till trots - jag tycker att också de körde på jäkligt bra och bidrog verkligen till den sköna atmosfären på arenan.

Etrit Berisha skojade med Tuva och sa att det var hennes pappas fel att DIF gjorde 1-0, men jag viskade till Tuva att hon skulle fråga Berisha vad han tänkte när han vrålade "min!!!!", men sedan inte tog bollen. Det tystade vår målvakt.

Det roliga, eller snarare märkliga, var att Barometern menade att Tobinho var inblandad i baklängesmålet. Eh, i så fall ska det stå om samtliga på banan.

Det var faktiskt så att Berisha skrek högt och tydligt att han skulle ta bollen och det är det vi följer. Men oturligt nog missbedömde Berisha bollbanan och en DIF:are kunde enkelt nicka in bollen.

Skit händer, men det var inte Tobbe som skulle lastas för det. Jag måste säga att Tobbe gjort två starka insatser hittills. Mot DIF hanterade han deras snabba anfallare riktigt bra, han spelade resolut och robust och har - både mot HBK och DIF - spridit lugn till oss andra och varit klippan där bak.

Tobinho är en ren naturkraft.

Skönt dock att Barometern uppmärksammade att jag tog Kalmar FF:s avslut mot mål på Guldfågeln Arena. En fösare som med lite tur kunde dalat in....

Inte riktigt samma klipp som i Fagercrantz kanon.

Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.