Det här behöver vi bli bättre på

Nyheter • Publicerad 9 november 2010

Stefan Larsson satt som vanligt på sin plats när jag kom till träningen. Han tycks alltid sitta där. Han är först på plats och sitter med sin mobil och surfar på nätet och letar stalltips och bra spel på hästarna och han tittar hastigt upp, "hallå, Henke" och sedan tittar han ner igen och fortsätter med sina hästar.

Nu frågade jag honom om HIF-matchen och han sa att han aldrig varit med om något liknande. Att aldrig få tag i bollen. Att det var mentalt påfrestande. Och vi var överens om att det är en sak i vårt spel som vi MÅSTE förbättra till nästa år, förmågan att hålla i bollen och på så sätt flytta upp vårt lag. Nu har det inte sett ut som mot HIF hela säsongen, men tendensen har funnits där i många matcher. För det är ju på det viset, att hur man spelar sitt anfallsspel avgör väldigt hur man sedan kan spela försvarsspel. Exempelvis - varför är Mourinhos lag ofta så svåra att göra mål på?

Jo, för att hans lag kommer till avslut. Och om du kommer till avslut kan inte dina motståndare kontra på dig, de får hela tiden möta tio utespelare och att göra mål på ett samlat och organiserat lag är svårt.

Malmö FF vann SM-guld och vi var det enda laget som slog dem på Swedbank Stadion. Men det är endast en parantes. Jag har flera gånger under året hyllat MFF och jag tycker det är ett värdigt mästarlag (även om alla som vinner på något sätt förtjänar det). Bilderna från Swedbank Stadion innan, under och efter avslutningsmatchen är fullkomligt magiska.

Även jag som motståndare och konkurrent ryser av välbehag när man ser scener som den här.

Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.