0-3 i premiären

Nyheter • Publicerad 13 mars 2010

Hm. Märklig match och märkligt resultat. För sett till hur det såg ut där ute idag borde det inte blivit 0-3. Jag vet, det kan tyckas vara en lam ursäkt och jag tar verkligen ingenting ifrån Blåvitt. De gjorde saker och ting enkelt, de hade en ytterst skicklig Hysén där framme och det räckte till 3-0. Vilket kanske också säger något om oss.

Jag tycker att vi var bra i första halvlek. I synnerhet första 30. Med tanke på planens beskaffenhet hade vi stundom ett bra passningsspel och bakåt hade vi kontroll på nämnda Hysén. Inläggen, som vi tidigare haft sådana problem med när vi mött Blåvitt tog backlinjen säkert bort och Erik dunkade en boll i ribban och så räddades Sobralenses straff. Spelmässigt lyckades vi med det vi ville lyckas med - komma in bakom Blåvitts mittfält. Vi kände nästan matchen igenom att vi hade övertag mitt på planen, det var inte många passningar Blåvitts mittfält lyckades genomföra och när den långa bollen kom upp på Hysén orkade de inte fylla på.

Men sedan fick vi ett inkast, vi flyttade upp folk och bollen kom ut till Emin (som var den som skulle säkra bakåt) och vi tyckte att han blev nedgjord, men ingen signal från domaren och Blåvitts målvakt satte snabbt igång bollen, men Paulus bröt. Fast bollen hamnade hos Selakovic som hittade Hysén i djupet och vi hade ju fortfarande för lite folk hemma och via Paulus täckande kropp satte Hysén 1-0.

När planen är så här dålig är det skönt att leda matchen. Då kan man ligga rätt, spara kraft och låta motståndarna jaga och blotta sig och det var det vi tvingades till, jaga och blotta oss, men vi kände oss starka direkt i andra halvlek, vi parkerade på Blåvitts planhalva, men så kom en lång boll, Hysén pinnade iväg, rundade Paulus och la in 2-0.

Då blev det givetvis en tung fortsättning. Men vi försökte. Och Blåvitt satt i knät på Kim och skickade långt på Hysén. Men vi skapade inte så mycket. Även om vi hade övertaget.

Och det är den där märkliga känslan som sitter kvar. Att tre individuella misstag i kombination med en hypervass Hysén ledde fram till 0-3. Och att de här tre situationerna gör att Blåvitt ser imponerande ut och vi ser svaga ut.

Samtidigt - Blåvitt vinner med 3-0 och att vi då har - åtminstone i 60 minuter - ett bra spel mellan straffområdena hjälper föga. Vi är medvetna om det.

Vi får ta med en dos av Blåvitts cynism.

Den var avgörande.

Henrik Rydström
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.