Tulpaner och bullfest - gud hjälpe mig

Nyheter • Publicerad 31 mars 2010

Skulle jag kunna få ge er ett par sånger?

Det är nämligen två gamla slagdängor som avlöser varandra i min arma skalle. Jag blir inte fri från dem.

Den första: Gunnar Wiklunds låt som jag tror heter Den flickan ska bära mitt efternamn. Hörde den på radio häromdan och slölyssnade först. Gunnar sjunger om allt han och hon ska göra i framtiden. Så kommer det: ”och på torsdag ska hon få tulpaner”. På torsdag??? Varför just en torsdag? Har jag missat nåt väsentligt i texten? Kanske att hon ska få blommorna för att hon lagar hans favoritmat just den dagen: ärtsoppa med fläsk? I sista refrängen begriper jag: och på MORS DAG ska hon få tulpaner.

Sen dess finns den i skallen morgon, middag, kväll. Utom vid de tillfällen när Bullfest, bullfest hela dan, tränger sig på. Skriven av Ulf Peder Olrog, som man måste vara oerhört gammal för att känna till.

Varför, o, varför blir jag inte av med eländet? Tulpaner och bullfest, varsågod, jag bjuder, ni får dem alldeles gratis.

Heléne Ljung
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.