Annons

Tre saker jag inte tror på

Nyheter • Publicerad 5 november 2009

Det finns några påståenden i tillvaron som jag irriterar mej på.

1. ”Alla kan sjunga". Nej, det kan inte alla. Sitter i bilen med S som väl nästan kör i diket när jag sjunger med i nån poplåt på radion. Vi konstaterar att jag kan icke sjunga. Inte rena, klara toner som träffar där dom ska. Jag vill kunna sjunga som Aretha Franklin, som Abba-tjejerna, som Mariah Carey. Och det kan jag inte. Alltså kan jag inte sjunga. Allt eller inget gäller. Sen får sångpedagoger säga såna käckheter hur mycket dom vill.

Annons

2. "Frukt är också godis". Nej. Nej. Nej. Äpple och kolor är två väldigt skilda saker. Likaså en naturell banan och en skumbanan. Vem vill ha ett päron när kroppen skriker efter sötlakrits? Kroppen går inte att lura. Kroppen vet mycket väl att frukt icke är godis. Kroppen struntar totalt i äppelkäcka hälsoivrare.

3. "Skönheten kommer inifrån". När det sägs av en miljondollars fotomodell ser man väldigt tydligt hur fel detta påstående är. (Och när dom sen säger att mycket vatten och minst åtta timmars sömn är deras skönhetsknep då undrar man varför dom sminkar sej över huvud taget.) Skönhet har man eller har man det inte, den sitter utanpå. Jaja, det handlar om betraktarens öga, synförmåga, men en snygg mun ÄR en snygg mun. Vad man släpper ut ur den munnen - är det möjligen det som avses med inifrånkommande skönhet? En del snackar skit men har ansikten fulla av skönhet. Jag tror att påståendet är menat att trösta oss alldagliga, beiga människor. Hahaha så mycket vi tror på det! Inte.

Heléne Ljung
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons