Mina nya last

Nyheter • Publicerad 29 mars 2010

Alldeles nyligen upptäckte jag Traderas auktioner av antikviteter. Varför, varför gjorde jag den upptäckten?

Livet var lugnt och behagligt innan, flöt på lugnt som en bäck i lite svag bris. Nu sitter man med hjärtat i halsgropen och hoppas att den där urfina jugendprytteln inte ska gå över mitt bud som ligger på 52 kronor.

Men det gör ofta det. Häromveckan var det en fantastisk gammal blomkruka som hade ett utropspris på fem kronor. Den ska jag bara ha, tänkte jag och höll ett öga på den kommande dagar. När det var dags för sista budgivningsrundan låg den på 1450 spänn. Den ska jag inte ha, tänkte jag och mediterade över livets gränslösa orättvisor.

Snart är det dags igen. En jugendvas som just nu är uppe i 20 spännande spänn. Men det är några otäcka dagar kvar innan man ska slå till. Jag tror jag sträcker mig till 40 kronor. Eller 50. Kaaaaanske 60-70.

Dagens lunch: schnitzel med stekta potäter.

Dagens sinnestillstånd: lite lagom förtvivlat.

Heléne Ljung
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.