Annons

Nya förutsättningar, målsättningar och förväntningar.

Nyheter • Publicerad 19 februari 2010

När jag började som assisterande tränare i Alstermo och vi diskuterade målsättning för säsongen, konstaterade jag och Tomas att vi egentligen inte ville ha någon resultatorienterad målsättning. Vi pratade istället om hur vi ville att matchbilden skulle se ut och skapade på så vis prestationsorienterade mål istället. Men sponsorer, media och åskådare kräver alltid att man någon gång gör ett uttalande om var i tabellen man siktar på att hamna. Föregående säsong var vi ett flertal individer som skulle spelas ihop, så trots att vi trodde på vår kvalitet som lag, sa vi att vi skulle vara nöjda om vi kunde vinna fler matcher än vi förlorade. Det gjorde vi, och på grund av alla B-lag i serien halkade vi in i ett positivt kval. Väl där kunde vi med lite flyt och en jäkla moral, ta oss till division 1.

Ny säsong, nya förutsättningar och nya målsättningar. Den här gången valde Tomas att gå ut med en officiell målsättning – att undvika negativt kval. Efter halva säsongen var vi fortfarande obesegrade och jag kan inte tro annat än att det har med förväntningar utifrån att göra. För helt plötsligt började alla prata om hur många poäng vi ledde med över H65. Helt plötsligt var vi obligerade att vinna, snarare än att en vinst var bonus. Det är inget att sticka under stolen med att det infann sig en viss ängslan i laget efter första förlusten mot Linköping. Men nu har å andra sidan hungern efter en vinst vunnit ny kraft och när man väl får smaka på segerns sötma igen får man nya krafter och ja?då väntar H65. Vilken inställning man går in med till den matchen är helt avgörande för resultatet.

Annons

***

Kalmar tog en viktig seger i derbyt mot Växjö. Wassmo berömde Oscar Andersson för fint spel på vänsterkanten och tydligen har Darko tagit ett steg till in i kaosmaskinen Lokomotiv Kalmar HF. Matchen mot Hultsfred blir, som tidigare nämnt, avgörande för vem som tar den ena kvalplatsen uppåt. Båda lagen spelar med mycket känslor så det är verkligen bäddat för en rysare i Kalmar Sporthall.

Marcus Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons