Annons

Meriterad målvakt förstärker Alstermo

Nyheter • Publicerad 9 februari 2010

Alstermo förstärker sin trupp ytterligare. Nu står det klart att Jens Olander, som förra säsongen kvalade mot elitserien med Hästö IF, hjälper Berg i Holken återstående fem matcher. Olander har dock redan gjort några matcher i alstermotröjan redan i år, under tiden Berg led av en ljumskskada och Jens känns därför redan som en i gänget. Hans första match var mot Borås och jag kom ihåg att jag på uppvärmningen undrade vad det var för gammal skranglig gestalt de hade fått tag på den här gången, men mina onda aningar skulle snart bytas ut mot ren och skär beundran. Olander fullständigt krossade Boråsspelarna med den ena spektakulära räddningen efter den andra och när vi efter ett par matcher mötte Kungälv på bortaplan fick jag även en hint om hur motståndarna kände sig. Det var deras kapten som på planen växlade några ord med vår kapten, Jonas Jonasson, ”Rolig målvakt ni har fått tag på då!”. I bussen hem efter den matchen fick jag även höra en anekdot av Olander själv. Jag kom inte riktigt ihåg när det hela hade ägt rum men Jens svarade i alla fall i telefonen en dag och när en viss Staffan Olsson i andra änden undrade om han kunde ställa upp på ett landslagsläger löd väl Jens svar något i stil med: ”Haha, skitkul! Vem är det?”

Att jag inte visste på förhand vem Jens var hade mina lagkamrater ganska kul åt och jag blir ofta hånad för min okunnighet om de lokala talangerna (och skriver paradoxalt nog en handbollsblogg), men allt är ju relativt och med tanke på möjligheterna till fritidsaktiviteter i Alstermo kanske det inte är så konstigt att man har koll på spelarna i byarna runt omkring. Men man kan i alla fall säga att jag vet bra mycket mer nu än när jag för några år sedan kunde spela en seriepremiär och tro att det var träningsmatch (att ”Kricke” som spelade med Kalmar på den tiden efter halva säsongen frågade vilken division vi spelade i säger väl också en del om Kalmarspelarnas handbollskunskaper - han spelade för övrigt från start den säsongen). Det är fult att generalisera, jag vet, men om jag bad min käre kusin (inget ont om honom) rabbla upp spelarna i Växjö HF skulle det nog ta slut efter Johan Andersson och han den där rödhåriga skogshuggaren.

Annons

***

På det materiella planet har jag på senaste tiden funderat kring det här med handbollsklister och när en kollega undrade om jag inte kunde ta upp något om just klister i bloggen bestämde jag mig för att undersöka saken närmare. Det gick ju något program för ett tag sedan (kanske fortfarande går förresten) om två städtanter med attityd som rensade upp hos top of the line av Sveriges grisar. I varje inslag brukade de också göra någon form av analys av bakteriefloran från typ kylskåpet, eller bakom spisen eller dylikt. Hur många äckligheter man skulle stöta på om man tog en bit handbollsklister för analys är frågan jag ställer mig. Svett, naglar, hudavlagringar och annat känns bara som en bråkdel av vad som fastnar på bollen. Detta har jag som sagt lust att undersöka närmare. Kan förre kalmartränaren, Kent Stening numera stationär på Linnéuniversitet, hjälpa till med en analys tro?

Jag återkommer på fredag.

Marcus Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons