Liverapportering

Nyheter • Publicerad 6 november 2010

Som jag hoppades på att någon innebandyfrisyr där ute skulle reagera och gå i polemik angående huruvida handboll eller innebandy var den ”tuffare” sporten. Men icke. Jag får väl helt enkelt inse att de få läsare som trillar in på bloggen har ett handbollsintresse och därför förhoppningsvis håller med mig. Jag fick visserligen viss kritik angående bilden och den tar jag helt klart. Det var Micke Johansson som med all rätt påpekade att jag absolut inte kunde ta upp frisyrer och sedan lägga ut en bild på Pascal Hens som kan ha handbollsvärldens vidrigaste frisyr. Jag undrar om Pascal lägger ner lika mycket tid på den som sin hemsida. Pascal Hens hemsida

Nåväl. Alstermo spelar just nu match mot Kärra och matchen går som vanligt att följa via liverapportering från hemsidan. Alstermos liverapportering är för övrigt en suverän idé, vad gäller att locka besökare till hemsidan (och i förlängningen fler sponsorer).

Anledningen till att Alstermo lyckas skapa sådant intresse kring sin handboll är eldsjälar. Man har lyckats skapa en kultur där alla VILL hjälpa till. När vi spelade bortmatcher förra året och inte hade några funktionärer med oss så upphörde inte liverapporteringen för det. Då gav man helt enkelt bussis en bärbar dator och så skötte han den. Världens bästa busschaufför – Magnus Arvidsson är bara en av många eldsjälar som stödjer Alstermo Handboll.

***

Kalmar spelar i helgen en tuff bortamatch mot Kristianstad. Kristianstad ligger för tillfället på en tredjeplats i tabellen, tre poäng efter Kalmar, men har en match mindre spelad. Såhär säger Micke Johansson om matchen:

- Jag tror att det lag som vinner, gör det med ett mål. Kristianstad har ett mycket bra lag och det här är nog den tuffaste bortamatchen på säsongen.

- Tror du att du blir punktad?

- Näe, det tror jag faktiskt inte. Inte från start i alla fall. Det har jag aldrig blivit innan när vi mött dem.

-Lycka till!

-Tack ska du ha!

Marcus Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.