Tre pinnar i norr

Nyheter • Publicerad 22 oktober 2011

Bussen rullade in i Oskarshamn kl 06.42 i morse. Då vaknar man upp ur dvalan och packar upp sin utrustning i zombie-mode innan man kravlar sig hem till sängen för mera sömn. På vägen kan man ibland möta folk som är på väg till jobbet. Det är en lustig kontrast kan jag tycka.

På vägen upp till norraste norrland (nåväl) fick vi uppleva ett målvaktsbyte i stockholm, skiftande väderlek och ett par dåliga filmer. Ju längre norr vi kom desto gladare blev Lidhammar och Matushkin. De båda norrlänningarna pratade sig varma om midnattssolen, den friska luften och den härliga mentaliteten. Vi som är från de delar av Sverige där folk faktiskt bor frivilligt lät de båda hållas men sållade naturligtvis bort det mesta som sades från de två samernas munnar.

Vi spenderade ett härligt dygn i norr trots allt. Fick dela rum med nyförvärvet Sam från amerikat. Dom brukar göra så, coacherna. Placera vilsna utlänningar med Mr.Gibbs för att de på enklast sätt ska trivas och acklimatisera sig till the swedish way of life. Och jag förstår dem. Om det är något jag är så är det ett fantastiskt föredöme och en perfekt länk mellan olika kulturer.

Matchen vann vi med 4-1 efter att ha tagit ledningen med 3-0. Resultatet var stabilt men Sundsvall var inte ofarliga. Jag var olycksam och drog på mig fyra minuter för hög klubba när jag slashade på en motståndares klubba i ena sarghörnet. Förstod inte själv hur det gick till men blev desto gladare när mina kamrater redde ut boxplayet och vi kunde vinna matchen.

På vägen hem fick vi ett par slicear pizza, ett mackstopp och fler dåliga filmer. Runt kl tre på natten hade alla somnat in och bussen rullade i tystnad hem till Småland igen. Idag har jag enbart gått ut med soporna och inte gjort någonting annat. Det har varit oerhört skönt men känner att jag borde aktivera mig när som helst nu.

Ha en trevlig helg mina vänner.

Peace.

Viktor Gibbs Sjödin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.