Only girl in the world....lalalala....

Nyheter • Publicerad 22 november 2010

Ett smattrande regn. En stad utan hockeyspelare. Ett par dagar utan hockey.

Ungefär så såg det ut i helgen. Det var en välbehövlig ledighet för hockeykrigarna den här lördagen och söndagen. De flesta av oss åkte hem till familj och vänner för att ladda batterierna. Vi var fyra stycken som hade match igår dock. En batalj i Västerviks mörkblå ställ stod på agendan. Det blev förlust mot Karlskrona men vi IKO:are (Anton, Chris och jag och Bertil) gjorde ändå bra ifrån oss. Det kändes bra. Ännu ett steg i rätt riktning.

Idag var det återigen full rulle nere på arenan. Först ett fyspass med diktatorn José. Ett snabbt och intensivt sådant, med betoning på intensivt.

21-15-9 var repetionerna.

Thrusters-Burpees-Boxhopp var övningarna.

Kollega Christian här på OT vet vad jag snackar om. Han hade tydligen klarat exakt samma sak på ca 9 minuter. Dock med 20kg på stången. "Tjejvikten" med andra ord. Vi körde på 40kg. Jag tror José gillar att jämföra vanligt dödligt folk med oss elitidrottare. Jag förstår honom. Det är förvånansvärt så stor skillnad det faktiskt är mellan oss som tränar varje dag och de som kanske inte riktigt gör det. Vi tänker nog inte på det själva, men vi är rätt så vältränade ändå. Men allting är ju relativt. Det finns de idrottare som slår oss med hästlängder.

När det passet var klart på ca 7 minuter väntade ett ispass. Kan med lätthet säga att det var det högsta tempot jag varit med om på en träning i år. Full rulle hela vägen och spelare som åkte runt som om de blivit stuckna i arslet av någon arg humla.

Som vanligt efter helgen var eftersnacket av hög kvalité. Vem gjorde vad? Vem fick ligga? Vem fick det inte? Hur bra var Christer Sandelins avsnitt i Så mycket bättre? Och så vidare..

Finnarna såg glada ut också. De har ju varit hemma i sitt eget land ett par dagar. Kul för dom.

Kaffemaskinen som stått aningen rastlös under helgen fick arbeta lika hårt som oss idag. Lukas fick "köpstopp" efter sin femte mugg med blåbärssoppa.

Jadeland drog ner stämningen något när han med ett belåtet leende på läpparna gick runt och ropade upp aktuella böter som ska betalas i slutet av veckan. Högljudda klagomål och suckar hördes då namn ropades upp. Inget konstigt med det. Att betala påhittade böter är verkligen hockeylivets baksida.

-----------

Framöver kommer matchandet att öka en hel del. Coach predikade om vad vi måste fokusera på. Och vi kom fram till att det var nog mest fokuset vi skulle fokusera på. Och förberedelserna. Det skulle vi också fokusera på. Mycket fokus. Men det är ju viktigt...sägs det.

Börjar så smått tröttna på Rihannas Only girl in the world. Hört den på tok för mycket den senaste tiden. Hoppas hon släpper en ny hit snart. Så att man slipper höra alla maskulina grabbar med skäggstubb och hockeyhaka nynna på den där dängan.

Enough is enough.

Peace.

Viktor Gibbs Sjödin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.