Big Bang och omformeringar i truppen.

Nyheter • Publicerad 3 oktober 2011

Då var det måndag igen och om vi kikar tillbaka en vecka i kalendern så skrev jag om att vara kung för en dag. Vi hade slagit Örebro och såg ut som a million bucks men nu en vecka senare har vi fått däng av både Borås och Västerås och är därmed nere på jorden igen. Tur är väl att man börjar bli någorlunda rutinerad så att varken de högsta topparna eller de djupaste dalarna påverkar en alltför mycket.

En sak är dock lika säker som att Oskarshamn är helt öde på söndagar. Och det är att när man radar upp två raka förluster varav den ena såg värre ut än den andra så kommer kedjorna se annorlunda ut till måndagen därpå. Så har det alltid varit i alla lag jag spelat i och det verkar ske utan större undantag. Jag tror att coacher på så vis inbillar sig att det ska väcka spelare och få en positiv effekt. Det måhända att det stämmer eftersom det sker i alla lag i hela landet, men samtidigt är det möjligt att även motsatsen hade gett en likadan effekt. Fast det kommer nog aldrig kunna bevisas eftersom att kedjorna som sagt i stort sett utan undantag formeras om i just läget när man har förlorat två raka varav den senaste är på en fredag och således sammanfattar veckan med en viss bitterhet.

Således så var det en del förändringar idag men för egen del innebar det egentligen bara att jag bytt färg till rött på träning och fortfarande har Chris bredvid mig som center.

I lördags var jag och Troy en sväng förbi Big Bang där byns stolthet Fake skulle spela. Jag har sett dem förr och vet att dom gör det bra så den här gången minglade vi istället runt bland hockeyintresserade i olika åldrar samt annat löst folk. Som vanligt blev det frågestund där jag fick svara på vad som hände i första perioden mot Västerås, när Troy ska börja spela igen och varför jag hade jacka på mig inomhus.

Men folk överlag var trevliga och engagerade och hade egentligen inte så överdrivet mycket kritik att komma med. Och det kan vara skönt ibland. För när allt kommer till kritan så gör vi ju faktiskt alltid vårat yttersta på isen även om det inte alltid riktigt går som man tänkt sig.

Nu vankas det film på Allévägen. Imorgon tränar vi som vanligt och på onsdag åker vi till Tingsryd för att göra en bra match och ta tre poäng.

Lev väl. Peace.

Viktor Gibbs Sjödin
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.