Googles vd sjuk, ny läsplatta och Facebook hittar dina vänner

Nyheter • Publicerad 25 juni 2012

När en av internets viktigaste vd:ar, Googles Larry Page, insjuknar ringer larmklockorna. IDG kallar insjuknandet för "mystiskt sjuk" och HuffingtonPost säger att Larry Page "talar ut".

Larry Page kommer inte medverka vid den stora utvecklarkonferensen I/O senare i veckan. Troligen kan han inte heller presentera företagets kvartalsrapport inom kort.

Orsak: Larry Page har tappat rösten.

???

För några dagar sedan lanserade Microsoft en läsplattan (i två olika modeller), Surface.

Den här veckan väntas ytterligare en spelare ge sig in i läsplattekriget. Ryktet säger att Google på sin utvecklarkonferens I/O lanserar en läsplatta under namnet Nexus, baserad på Android.

Och kanske kan vi snart även kalla Microsoft för mobiltelefontillverkare. Microsoft har, med mindre undantag, hållit sig utanför hårdvarumarknaden. Reuters menar att en ändringen kan vara på gång.

Kan Google och Microsoft hota Apples försprång inom dessa områden? Vi vet hur en iPhone/iPad fungerar. Kopiera dem och gör dem lite bättre och du har en försäljningssuccé. Lätt som en plätt, kan tyckas.

Inget kunde förmodligen vara mer fel.

???

Facebook lanserar i dag något jag saknat, möjligheten att se om någon av dina vänner är i närheten av dig själv.

Kommer snart i en app nära dig.

???

Fredrik Nygren
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.