Svarta böcker och OP till Nybro?

Nyheter • Publicerad 23 juni 2010

Tre ytterst viktiga matcher i dag för Nybro, Emmaboda och Färjestaden. Nybro beger sig till Ljungby för en riktig sexpoängsmatch och Nif får klara sig utan attitydspjäsen Jörgen Helmersson ytterligare en match. Tungt, tungt för Nybro som verkligen behöver nån som går i täten när det gäller inställning just nu.

Ljungby saknar i sin tur Freddie Nilsson (avstängd) och Linus Nilsson (skadad).

*****

Emmaboda är inne i en tuff trend utan poäng och det lär bli svårt att få tag i några när topplaget Rydaholm tar emot på Kungshall. Kommer ni ihåg Rydaholms seger mot Färjestaden? Gäller att Pontus Nilsson dominerar sitt luftrum, annars blir det en lååång kväll.

*****

Färjestaden går också en intressant kväll till mötes och ölänningarna har en jättechans att sno tre viktiga poäng när nästjumbon Räppe (med förre Nybrokeepern Fredrik Soniberg mellan stolparna) kommer på besök. Läget i ö-laget: Henrik Bertilsson är ljumskskadad och borta våren ut, Stefan Nyberg är bortrest. Levererar Andreas "Snurre" Persson igen?

*****

Fick ett mess i går att jag var uppskriven i fru Ahonens svarta bok. Huvva! Man är bara glad att det inte var i den röda...

*****

Nästan en halv vecka har gått sedan derbyt på Victoriavallen och jag sitter här och är fortfarande besviken på den tekniska kvalitén i matchen (trots att Victoriavallens ojämna matta måste vara bland de sämsta i bygden).

Fredrik Petersson var den ende som visade klass.

*****

Till sist. Tränar Ola Petersson Nybro 2011 (om Nif klarar sig kvar)? Tja, visserligen bara ett rykte (så ta det för vad det är) men inte helt omöjligt i min bok (inte min svarta bok utan den vita).

Ola P är kvar på Tallhöjden den här säsongen, knappast längre. Magnus Quist har å sin sida bara ett ettårskontrakt med Nybro. OP har visat resultat i division 2 tidigare och sitter på mängder av spelarkontakter (något som bör tilltala Daniel Holm som har svårt att locka nya till Nybbet).

Why not?

David Winberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.