Annons

Spelarna ser likheter med U21-framgången

Oscar Hiljemark ledde U21-landslaget till EM-guld 2015. Nu ser mittfältaren likheter med A-landslagets framgång i VM i Ryssland. - Det finns en enorm glädje och drivkraft som är positiv, säger han. Lite av déjà vu är det trots allt.(TT)
Publicerad 1 juli 2018

Lite av déjà vu är det trots allt. Det som Oscar Hiljemark, Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf upplever i Ryssland påminner trion om vad som utspelade sig under U21-EM i Tjeckien för tre år sedan.

””
””

Augustinsson:

””
Annons

EM-guld i Tjeckien

2015 gick U21-landslaget hela vägen och vann EM-guld - efter straffar - mot Portugal.

Allt inleddes med ett rafflande kval. Med ett avgörande mål på tilläggstid såg Oscar Hiljemark till att Sverige blev ett av de fyra främsta lagen i kvalet till EM i Tjeckien, och därmed fick spela playoff mot Frankrike.

I returen på Örjans Vall i Halmstad sköt Oscar Lewicki, med ett sent mål, Sverige till slutspel.

Det är resan - som handlar om att våga och tro på att det är möjligt - som trion nu jämför med A-landslagets kvalspel mot Nederländerna och Frankrike, playoff-segern mot Italien och gruppsegern i Ryssland.

””

"Tillsammans"

Victor Nilsson Lindelöf:

””
””

Även om det finns tydliga överensstämmelser är Oscar Hiljemark, Ludwig Augustinsson och Victor Nilsson Lindelöf lika tydliga med att det ändå finns skillnader, att det här är något nytt och allt handlar om att leva i nuet och förbereda sig inför åttondelsfinalen mot Schweiz i S:t Petersburg på tisdag.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons