Johnny English Reborn

Det är kul med larvig humor, då den är bra. Men Johnny English från 2003 var skittrist, och den här inte alls efterlängtade uppföljaren är inte bättre.
Nyheter • Publicerad 8 oktober 2011
Foto: 

Det enda minnesvärda är skamlösheten i produktplaceringarna.

Efter att ha tabbat sig totalt har MI7:s värste agent förpassats ur rullorna, till Himalaya där han drar stora stenar med pitten för att finna sig själv. Och där berättade jag precis ett av filmens två roliga skämt!

Nåväl, när det upptäcks en komplott att mörda en politiker på Londonbesök kallas English hem igen. Han klantar förstås till det totalt men snirklar sig ändå fram till en lösning.

Actionkomedier är en ganska svår nisch, där det lätt uppstår obalans. Våldet får plötsligt fel karaktär och så försöker man vara lite spännande och samtidigt rolig och så blir det liksom ingetdera.

Det finns inte så mycket mer att säga om det här, annat än att Rowan Atkinson borde hålla sig till den genomdumma och lite elaka humor han är mästare i. I rollerna som Mr Bean och Svarte Orm är han ju snudd på oslagbart kul.

Peter Diedrichs
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.