Annons
Vitlökssauterad grönkål med crispy eggs
4 portioner, 20 minuter
Mitt favorithak i hela världen, Great Jones Café i New York, finns tyvärr inte längre. Men där serverades en variant på ”kale” (nästan grönkål) som påminner om den här. Crispy eggs blev en het grej för några år sedan. Jag älskar fortfarande båda – särskilt tillsammans.
Recept • Publicerad 11 januari 2023 • Uppdaterad 13 januari 2023
Ingredienser
cirka 200 g grönkål
2 msk smör (minst)
olivolja
1/2 gul lök
4 vitlöksklyftor
1 dl vatten
1/2 citron
salt
4 ägg
1 nypa chiliflakes
1 nypa torkad oregano
färskriven parmesan
Gör så här:
1. Repa grönkålen och finhacka stjälkarna. Strimla resten grovt.
2. Hetta upp smör och olivolja i en vid stekpanna. Svetta löken tills den blir mjuk och genomskinlig. Tillsätt vitlök, kål, vatten, citronsaft och salt. Låt puttra tills kålen mjuknat. Ta upp, lägg åt sidan och håll varmt.
Annons
3. Torka ur pannan och hetta upp generöst med ny olja på hög värme. Knäck äggen, sänk värmen och låt dem steka sig frasiga i kanterna. Strö över salt, chiliflakes och oregano.
4. Fördela kålen på tallrikar och toppa med varsitt ägg. Riv över parmesan och servera genast.
Fler recept med grönkål:
Ännu fler recept:
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons