Feature

”Vi vandrar ganska mycket när vi reser”

Feature Artikeln publicerades
 Lind Freyjudóttir.
Foto: Privat
Lind Freyjudóttir.

Resepanelen

Lind Freyjudóttir

Ålder: 34 år.

Bor: I Kalmar.

Familj: Sambon Pétur.

Gör: Förskollärare och är även löparcoach hos Runacademy.

Hur ser ditt intresse för resor ut?

– Jag tycker helt enkelt mycket om att resa och planera resor. Det har varit ett intresse ända sen jag gick i gymnasiet. De senaste elva åren har det varit mitt och Péturs gemensamma intresse. Vi har valt att lägga ganska mycket tid och pengar på att resa och uppleva världen.

Hur reser du helst?

– Jag har provat olika sätt att resa men jag reser helst med min sambo, flyger någonstans, hyr en bil och kör mellan olika platser. Vi vandrar ganska mycket när vi reser så vackra vandringsleder (och det får gärna vara uppför) är ett måste. Jag kommer ifrån Island och är van vid varierande landskap (och väder) och tycker om den variationen. Berg, vatten, glaciärer, vulkaner, varma källor, vattenfall och vackra stränder är några exempel på sådant som lockar mig.

Vilket är ditt favoritresmål?

– Oj, jag har många. Om jag ska välja två då blir det Banff National Park (Klippiga bergen) i Kanada och Isle of Pines (Nya Kaledonien) som ligger i Söderhavet. Dessa två platser ligger mig varmt om hjärtat. Banff med sin storslagna natur, häftiga vandringsleder och spännande djurliv. Isle of Pines som är en ö med fantastiska stränder, kritvit sand, klarblått hav, sköldpaddor och delfiner samt ett litet berg.

Här hittar du de andra nya rösterna i Bonus Weekends resepanel: