Feature

TV: Gripande ögonblick och klokskap: ”Sture är det bästa som hänt mig i Sverige”

Kalmar Artikeln publicerades

Kloka ord, skratt och en hel del tårar blev det på Bonus Weekends inspirationskväll som gästades av Liselotte Erndin Dahlberg, Waseem Toubaji, Matilda Persson och David Elm som alla berättade öppet och personligt från sina liv.

Waseem Toubaji

Waseem Toubaji arbetade som banktjänsteman i Damaskus när han 2015 tvingades lämna Syrien på grund av kriget. Han hamnade i Sverige och på ett flyktingboende i Nybro. Av en slump sprang han på pensionären Sture Linnér som kom att bli hans bästa vän i det nya landet.

Liselotte Erndin Dahlberg

Körledaren och glädjespridaren Liselotte Erndin Dahlberg lever sedan tio år tillbaka med obotlig cancer. För två år sedan blev hon sjuk, orkeslös och sängliggandes i feber fem av sju dagar i veckan och trodde att livet var slut. När läkarna gav upp krävde Liselotte en second opinion och fick efter otaliga undersökningar beskedet att hon drabbats av en ovanlig bakteriesjukdom som sprids av fästingar.

Glädjespridaren Liselotte: ”Jag har fått lite mer bråttom”

David Elm

Efter 200 allsvenska fotbollsmatcher, två SM-guld och spel i Premier League la Kalmar FF-spelaren David Elm fotbollsskorna på hyllan. Fotbollen gav honom mycket men idrottens baksida med press, stress och prestationsångest kantade också den långa karriären.

Matilda Persson

När Matilda Persson blev sjuk som elvaåring och hamnade i rullstol kom hennes pappa en dag hem med en hästvagn – det blev inkörsporten till travvärlden. För några år sedan skrev Matilda ett stycke travhistoria när hon som första travkusk körde ett tävlingslopp. Idag arbetar hon som hästskötare hos Kalmartravets stjärnkusk Fredrik Persson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.