Annons

Tilltugg till glögg med ädelost och sharon

Cirka 15 stycken snittar. Naggande god glöggsnitt med julens smaker; ädelost, sharonfrukt och dadlar, på ett litet kex med en bit parmaskinka. Tidsåtgång: cirka 15 minuter.
Publicerad 29 november 2019
Foto: Olof Elm

15 små kex (klassiska kex att servera till t ex ost)

en bit ädelost (ca 75 g)

Annons

3 sharonfrukter/kaki

7 skivor parmaskinka

5–7 dadlar

Skär sharonfrukten i skivor, och skär varje skiva i 4 tårtbitar.

Skär ädelosten i munsbitar.

Dela upp parmaskivorna i mindre bitar, och skär dadlarna i 2-3 bitar per dadel.

Bygg sedan glöggsnittarna som på bilden; lägg kexet i botten, lägg på 3-4 bitar sharonfrukt, lägg på en bit ädelost, sedan en bit parmaskinka och överst en bit dadel.

Fler tilltugg på glöggminglet från Helenas kök:

Helenas krönika om novent –

Carin JanefridSkicka e-post
Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons