Se möjligheterna på Bonus Weekends inspirationskväll

Hur bryter man den onda cirkeln när det går tungt? Bonus Weekends första inspirationskväll handlade om att se möjligheterna i livet och hur man vänder motgångar till livsglädje. Tisdagen den 12 mars följer vi upp succén med en ny samtalskväll och fyra lokala inspiratörer.
Kalmar • Publicerad 1 mars 2019
Tisdagen den 12 mars gästas Bonus Weekends inspirationskväll av Frida Svanberg, Nathalie Åhlund, Nanne Bergstrand och Carolina Zuber.
Tisdagen den 12 mars gästas Bonus Weekends inspirationskväll av Frida Svanberg, Nathalie Åhlund, Nanne Bergstrand och Carolina Zuber.

Tisdagen den 12 mars gästas vi i Tidningshuset av Frida Svanberg, Nathalie Åhlund, Nanne Bergstrand och Carolina Zuber. Alla fyra har gjort må bra-resor på helt olika sätt och kommer att dela med sig av sina erfarenheter under samtalskvällen som leds av Bonus Weekends reporter Ia Sellerberg.

Barometern-OT:s reporter Ia Sellerberg håller i Bonus Weekends inspirationskväll tisdagen den 12 mars.
Barometern-OT:s reporter Ia Sellerberg håller i Bonus Weekends inspirationskväll tisdagen den 12 mars.

Vad är det egentligen som får oss att må bra? Vilka nycklar behövs för att resa sig igen? Biljetterna till inspirationskvällen som hålls i Tidningshuset i Kalmar släpps måndagen den 4 mars.

De fyra lokala gästerna som medverkar:

Frida Svanberg

Frida Svanberg inspirerar andra till att baka veganskt. Bakningen blev Fridas terapi när hon mådde dåligt och idag vill hon vara en förebild för unga kvinnor.
Frida Svanberg inspirerar andra till att baka veganskt. Bakningen blev Fridas terapi när hon mådde dåligt och idag vill hon vara en förebild för unga kvinnor.Foto: Johanna Eriksson

Tvåbarnsmamma som driver bakbloggen Fridas vegobak och inspirerar andra till att baka veganskt. Men bakom de läckra bilderna i hennes sociala medier finns en stor portion allvar. Som tonåring drabbades Frida av ätstörningar och social fobi. Idag vill Frida vara en förebild för unga kvinnor och är personlig i sina sociala kanaler.

”Jag tror att det är viktigt att förmedla att jag varit sjuk också för att visa att man kan ta sig ur det också. Det är viktigt att visa att livet är bättre om man vågar må bra. Jag brukar säga att jag är som en nykter alkoholist, jag är en ätande anorektiker, men jag kan fortfarande få ångest ibland.”

Nathalie Åhlund

Nathalie Åhlund föddes som Niklas och levde ett dubbelliv i många år. Hela tiden har hon haft hustrun Mia vid sin sida.
Nathalie Åhlund föddes som Niklas och levde ett dubbelliv i många år. Hela tiden har hon haft hustrun Mia vid sin sida.Foto: Anders Johansson

Nathalie Åhlund föddes som Niklas och levde ett dubbelliv i många år innan hemligheten avslöjades. 2016 genomgick hon en könsoperation och idag lever Nathalie det liv som hon alltid drömt om. Resan från Niklas till Nathalie har gett henne en ny syn på livet. Hon har gått från en orolig själ till en livsnjutare som värdesätter varje dag. Vid sin sida har Nathalie hela tiden haft sin hustru Mia.

”Det var en kamp att överleva dagen tidigare. När man lever i det märker man inte vad som händer, det är nu efteråt jag märker att livet har förändrats. Jag har nog blivit lugnare och mer harmonisk och kan koppla av mer. Nu får jag äntligen vara precis som jag vill.”

Nanne Bergstrand

Fotbollstränaren Nanne Bergstrand drabbades av utmattningsdepression och lämnade jobbet som allsvensk tränare. ”Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv”, säger han.
Fotbollstränaren Nanne Bergstrand drabbades av utmattningsdepression och lämnade jobbet som allsvensk tränare. ”Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv”, säger han.Foto: Mats Holmertz

Efter en tuff säsong i allsvenskan, för lite tid till återhämtning och rädd för att visa sig svag i en machovärld drabbades till slut förre Kalmar FF-tränaren Nanne Bergstrand av utmattningsdepression. I höstas lämnade han jobbet som allsvensk fotbollstränare och på presskonferensen då sa han:.

”Jag kan väl konstatera att den här typen av sjukdom, utmattningsdepression, det är sådant man innerst inne inte tror ska drabba mig, men det drabbar alla. Men med facit i hand kommer man i framtiden ha nytta av den här tiden som varit. Jag har lärt mig väldigt mycket om mig själv.”

Carolina Zuber

Carolina Zuber ser sig som en möjliggörare. 29 år gammal blev hon änka och ensam med två små barn och lyckades vända den stora sorgen till en styrka att hjälpa andra.
Carolina Zuber ser sig som en möjliggörare. 29 år gammal blev hon änka och ensam med två små barn och lyckades vända den stora sorgen till en styrka att hjälpa andra.Foto: Privat

Carolina blev änka och ensam med två små barn när hon var 29 år. Förlamad av sorg och utmattning befann hon sig i det som kändes som ett stort svart hål, men istället för att fastna i sorgen vände hon den till en styrka att hjälpa andra. Möjliggöraren Carolina har idag eget företag där hon hjälper andra att hitta sin självkänsla och att våga lyssna på den inre kompassen.

”Jag hade kunnat ligga på botten i sorg i offerkoftan, men jag vet att allt går. Vi sätter gränsen själv. Jag har blivit påmind om att livet är kort och det har gjort att jag är mer tacksam. Jag vet att lyckan inte sitter i nya inredningsdetaljer, lyckan sitter inne i mig själv.”

Här kan ni kika på klipp och läsa mer om Bonus Weekends tidigare inspirationskväll med Niclas Hallberg, Frida Rosén, Marika Axén och Thomas Carlzon.

Carin JanefridSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.