Rebecka vill inspirera med mode och färg

Färgstarkt, inspirerande och glädjefyllt. På sitt Instagramkonto delar Rebecka Rosengren med sig av sitt intresse för mode, smink och resor.
Kalmar
Publicerad 4 maj 2018
20-åriga Rebecka Rosengren från Kalmar instagrammar och bloggar om mode, smink och resor.
20-åriga Rebecka Rosengren från Kalmar instagrammar och bloggar om mode, smink och resor.Foto: Privat

Hur länge har du instagrammat?

– Jag har haft kontot i fyra år, men det var nog för ett och ett halvt år sedan som det tog fart på riktigt. Det var då jag började samarbeta med olika företag.

Hur många följare har du?

– Nu har jag 6 800 följare.

Hur viktigt är det för dig med många följare?

– Egentligen spelar inte antalet så stor roll, utan hur aktiva följarna är. Jag vill att mina följare ska inspireras av mina bilder och jag vill ha ett aktivt konto.

bild 1/3

Hur skulle du beskriva ditt Instagramkonto?

– Det är främst ett mode- och sminkinspirerat konto, men också ett konto för att jag ska kunna uttrycka mitt intresse för mode, smink och resor. Det är mycket färger och glatt och jag delar ofta med mig av tips från till exempel resor jag gör.

Vilka bilder får flest likes?

– De moderelaterade bilderna med kläder och smink. För några veckor sedan la jag ut en liten video där jag sminkar mig själv och den fick 43 000 visningar så det är något jag försöker att utveckla.

Du är ju själv ofta med på bilderna – vem fotograferar?

– Det är olika. Mamma, min pojkvän, mina vänner. Jag gick på en medialinje på gymnasiet och lärde mig mycket där och jag jobbar med bilderna i photoshop och i redigeringsappar i mobilen sedan, men jag är noga med att inte förvränga dem eller redigera sönder dem.

Rebecka Rosengren försöker att uppdatera sitt Instagramkonto varje eller varannan dag.
Rebecka Rosengren försöker att uppdatera sitt Instagramkonto varje eller varannan dag.Foto: privat

Hur ofta lägger du upp bilder?

– Mitt mål är varje eller varannan dag för jag tycker att det är viktigt att vara aktiv och uppdatera kontinuerligt.

Du har ju även en blogg, www.devote.se/Rebeckarosengren, vilken är viktigast – bloggen eller ditt Instagramkonto?

– Bloggen har alltid varit den största och viktigaste punkten och det är utifrån den jag fick mina första arbeten, men nu tycker jag att det blir mer och mer Instagram och det är där jag får flest samarbeten nu.

Hur noga är du med att välja dina samarbetspartners?

– Jag är väldigt noga. Jag får mycket förfrågningar, men väljer bara sådana jag kan stå för.

Vad är det bästa med Instagram?

– Det är så enkelt och ett bra sätt för mig att nå ut med mitt intresse till så många andra.

Har du några tips till andra som vill ha konton med många följare?

– Att köra sin egna grej och göra det man tycker är kul. Att inte kopiera andra, ens följare märker om man är genuin. Hitta ditt eget intresse och var aktiv och tagga mycket.

Känner du någon som har ett inspirerande konto på Instagram? Kanske är det du själv? Skicka gärna ett mejl till Bonus@barometern.se. I serien Månadens instagrammare uppmärksammar vi lokala personer som delar med sig av sin vardag eller tipsar om sina favoritämnen på Instagram.

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.