unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Passa på – nu kan du träna med Barometern-OT

Nästa vecka blir det träningsvecka här på Barometern-OT. Varje dag klockan 11.45 med start på måndagen sänder vi ett 15 minuter långt pass för alla som vill skaffa sig lite mer aktiva lunchvanor.

Programmet är framtaget av träningsprofilen Jonathan Kronstrand. Det riktar sig till alla, oavsett nivå och nu kan du som läser Barometern-OT vara med.

– ”Träna med Jonte” är för alla där hemma som vill röra på sig lite. Nu i karantäntider då många jobbar hemma är det svårt att komma till skott med träningen. Därför är det en fantastisk möjlighet att samlas framför skärmen och träna tillsammans, säger Jonathan.

TV: Här ser du träningspassen live och i repris:

Jonathan Kronstrand har tränat hela livet och han har en framgångsrik innebandykarriär i bagaget. Med tre VM-guld och tre SM-guld hemma i bokhyllan vet han hur man tränar för att få resultat.

– Men träning ska framför allt vara kul. De här passen som jag har tagit fram är till för alla, det spelar ingen roll hur mycket man har tränat tidigare. Du kan lägga varje övning på just din nivå och det är enkelt att förstå. Jag tycker det här ska bli jättespännande, säger han och fortsätter.

Jonathan Kronstrand och Martin Olofsson var två av de svenska VM-profilerna vid turneringen i Sarpsborg år 2000.
Jonathan Kronstrand och Martin Olofsson var två av de svenska VM-profilerna vid turneringen i Sarpsborg år 2000.
Foto: Fredrik Solstad

Fakta

Jonathan Kronstrand

Ålder: 49 år.
Familj: Barnen Rasmus, Ludwig och Nelly.
Bakgrund: Innebandyprofilsom tog VM-guld tre gånger med svenska landslaget 1998, 2000 och 2001. Samt SM-guld med Haninge IBK 1998, 2000 och 2002 och Europacup-guld 2002.
Gör: Driver företaget Selected Player.

– Vi kommer köra tabata och för den som inte vet vad det är kommer jag förklara exakt hur det går till. Tabata är en kul träningsform där man på kort tid kan uppnå stora träningsresultat, säger han.

Passen är indelade i åtta intervaller om totalt fyra minuter. Träningsformen är upplagd så att man blandar högintensiva övningar med kort vila under en förutbestämd tid.

Behöver man några tillbehör?

– Nej inte alls. Kom som du är så kör vi.

Vad har du gjort sedan du la innebandyklubban på hyllan?

– Sedan 2006 har jag drivit talangutvecklingsakademin Selected Player där vi utvecklat över 25 000 spelare sedan starten.

Se passen hos oss här på Barometern-OT varje dag vecka 22 klockan 11.45. Du behöver inga tillbehör men det kan vara bra med mjuka och sköna kläder.

Programmen kommer också finnas tillgängliga i efterhand.

Fakta

Vad är tabata?

Tabata är en högintensiv träningsform, HIT, som blivit väldigt populär då man på kort tid kan uppnå stora träningsresultat. Varje träningsrunda innehåller åtta repetitioner som du utför i 20 sekunder med vila i 10 sekunder mellan varje repetition.