Annons

Nektarin- och melonsallad med parma och buffelmozzarella

4 portioner. Fräsch lunch i sommarvärmen som mättar tack vare parmaskinkan och mozzarellan. Nektarinerna och melonen kan antingen behållas som de är, eller grillas om man vill det. Tidsåtgång: 15 minuter.
Publicerad 16 juni 2020

6 nektariner

Ca 1 kg honungsmelon

1 basilikaplanta

4 st buffelmozzarella

200 g parmaskinka

Salt och peppar

Dressing:

4 msk olivolja

1 msk honung

Gör så här:

Skär nektarinerna i klyftor och ta bort kärnorna. Gör likadant med melonen, och fördela ut på 4 tallrikar.

Plocka basilikabladen och strö över varje portion.

Bryt mozzarellaostarna i bitar med händerna och fördela över tallrikarna.

Placera ut parmaskinka på varje tallrik.

Rör samman dressingen och ringla över lite på varje portion. Avsluta med att salta och peppra.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons